Tasuta idee!

MicroLinki inkubaatoris kuuleme iga nädal mitmeid huvitavaid IT alaseid ideid. Ideede puhul on tegijate motiveeritus sama kriitiline komponent kui idee enda sisu. Mõned ideed on aga üksikud ja ootavad tegijaid. :-) Pakuksingi siinkohal ühe sellise välja. Kui tahad selle ise realiseerida või leiad kuskilt interneti avarustest vastava teenuse, mida saaks eestindada, siis tee ära! Selle teostamine oleks ilmselgelt ka ühiskondlikult kasulik ja edendaks otsedemokraatiat.
Ideeks on allkirjade kogumise kampaania e-teenus. Klientideks oleksid parteid, MTÜ-d või kasvõi eraisikud kes soovivad koguda allkirju mõne idee toetuseks või vastu. Näiteks: http://roheline.erakond.ee/eituumajaamale/ või Ekspressi ja Postimehe allkirjade kampaania
Süsteem peaks võimaldama mugavalt registreerida kampaaniaid, kampaania lehtedele "skinne" peale panna ja allkirju koguda.
Süsteemis võiks olla lahendatud allkirja andjate identifitseerimine ehk siis kas ID kaardi või pangalingi kaudu autentimine.
Kuna kampaaniate korraldamisel on serverite võimsust vaja väga dünaamiliselt, siis soovitaksin infraks kasutada mõnda Cloud Computing-l põhinevat lahendust. Näiteks Amazoni EC2-te või Cohesive Technologies paindlik server.
Hinnaskeem võiks olla kampaania järgi või saadud allkirjade järgi. Lisateenuseks võiks osutada turundust ehk kampaania promomist ajakirjanduses, blogides, internetimaailmas.
Kui edasi mõtet heietada, siis tulevikus võiks kampaania süsteemi ühendada otse erinevate riigi infosüsteemidega ja edukate kampaaniate puhul kohe otse ministeeriumitesse otsuste projektid genereerida. :-)

Comments

  1. Toivo Ellakvere pakkus sama idee välja mõned päevad tagasi
    Delfis.
    Antud idee oleks täpselt sama, aga mitte MTÜ vaid OÜ vormis realiseerituna.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Misconceptions regarding electric cars

2022 - The year of breakthrough of hybrid and remote work. The massive impact this will bring

How to move to Estonia Guide (for ICT consultants, specialists....but for others also)